Indický dhal z červené čočky
- Recept od coolinarika.com -Indická kuchyně u nás získává na oblibě díky své pikantní chuti a nádechu exotiky. Dhal se navíc jednoduše připravuje, jeho chuť je díky koření téměř návyková.
Příprava
Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule téměř hotová, přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, kurkumu a semínka koriandru. Krátce orestujeme, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme propláchnutou červenou čočku a krájená rajčata. Pozvolna dusíme za občasného míchání alespoň 25 až 30 minut. V polovině dušení pokrm osolíme a dochutíme šťávou z citronu. Podle potřeby doléváme vodu. Indický dhal na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, nasekaným koriandrem, popřípadě chilli papričkou.