Dýňové risotto
- Recept od coolinarika.com -Se správnými surovinami vykouzlíte jídlo jedna báseň. Připravte si lehké dýňové risotto nejen na podzim.
Příprava
Dýni zbavíme slupky a jader, dužninu nakrájíme na kostičky. Promícháme ji s olivovým olejem a lístky tymiánu. Pečeme na plechu, který si vyložíme pečícím papírem v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Na polovině másla si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a krátce ji opečeme. Za stálého míchání přilejeme nejprve víno, které necháme vyvařit a poté postupně vývar. Vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente. Polovinu pečené dýně rozmixujeme a spolu se zbylým máslem vmícháme do uvařené rýže. Podle chuti osolíme. Na závěr do risotta přidáme pečené kousky dýně a posypeme strouhaným parmezánem.
Rada: Místo máslové dýně můžeme použít dýni hokaido, kterou není potřeba loupat.