Cuketové risotto

  • 35 min
Cuketové risotto

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g cukety
  • 1 polévková lžíce pražených mandlových plátků
  • 100 g tvrdého tvarohu
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 50 ml smetany na vaření
  • Černý pepř
  • 50 ml bílého vína
  • 160 g rýže Arborio
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g cibule
  • Sůl

Příprava

  1. Cuketu omyjte a nastrouhejte. V široké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a rýži. Krátce orestujte, přidejte cuketu, zalijte vínem a poté trochou vody. Osolte a posypte mletou paprikou.
  3. Duste na mírném ohni za občasného podlévání vodou (asi 400 ml) a míchání.
  4. Když je rýže téměř uvařená, vmíchejte smetanu, abyste získali krémovou texturu.
  5. K dochucení pokrmu přidejte tekuté koření Podravka Umami.

Servírování: Tvaroh nakrájejte na kostičky, opečte mandlové plátky a před podáváním tvarohem a mandlemi risotto posypte.

Rada: Místo smetany na vaření můžete přidat 1 lžíci sýru mascarpone.