Rizoto s houbami
- Recept od coolinarika.com -Připravte si netradiční rizoto, v němž hrají hlavní roli houby 3 druhů. Každá přidá pokrmu něco ze své lahodné chuti a pikantní zálivka výrazné aroma ještě znásobí.
Příprava
Připravíme zálivku na rizoto. Necháme projít varem vodu, přidáme bobkový list, bílé víno, Podravku Natur Chilli a jalovec. Vše povaříme 2-3 minuty. Na roztopeném másle krátce opražíme pórek nakrájený na plátky a nakrájenou celerovou nať. Přidáme hlívu ústřičnou, žampióny a shittake houby nakrájené na čtvrtiny. Houby se zeleninou dusíme asi 5 minut, potom přidáme rýži, zalijeme zálivkou a rizoto dusíme na mírném ohni 15 – 20 minut. Během dušení přiléváme připravenou zálivku.
Servírování: Rizoto před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem.
Rada: Pro přípravu rizota je velmi podstatné připravit zálivku, která poté výslednou chuť doplní a nikoliv nepřebije.