Chili fazole
- Recept od coolinarika.com -Chili se připravuje na celém světě z různých druhů masa - kuřecího, hovězího, masa mletého nebo krájeného na kousky. Často se přidávají rajčata, chili papričky, čerstvé zelené papriky a další přísady. Vyzkoušejte přidat také červenou fazoli, uvidíte, že tuto kombinaci chutí si zamilujete. Jako přílohu vám doporučujeme rýži.
Příprava
Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájené pálivé papričky, ze kterých jsme předtím vyndali semínka, česnek a trochu soli. Maso dusíme na mírném ohni asi 10 minut, potom přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku, rajčatový protlak Podravka, krájená rajčata Podravka, cukr a Podravka přísadu do jídel Chilli. Dále dusíme na mírném ohni asi 20 minut, poté přimícháme směs chili koření, uvařené fazole a petrželku. Promícháme a vše vaříme ještě asi 5 minut. Ve slané vodě uvaříme rýži, scedíme, přelijeme olejem a zamícháme.
Servírování: Chili fazole servírujeme ozdobené červenou chili papričkou.
Rada: Jako nápoj vhodný k tomuto sytému jídlu vám jistě přijde vhod vychlazené pivo.