Italské houbové risotto
- Recept od coolinarika.com -Houbová sezóna je v plném proudu, tak jsme si pro vás připravili vynikající recept na houbové risotto. K vytvoření dokonalé chuti použijte k dochucení bylinky a parmazán.
Příprava
Čerstvé hřiby nakrájíme na proužky nebo kostičky. Pokud použijeme sušené hřiby, namočíme je na cca 20 minut do vlažné vody. Poté scedíme a vodu si odložíme stranou. Hřiby pečlivě vymačkáme a nakrájíme nahrubo. Cibuli orestujeme na rozehřátém másle dosklovata. Přidáme hřiby a ještě chvíli restujeme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Přidáme propláchnutou rýži arborio a dobře promícháme, aby se jednotlivé chutě prolnuly. Jakmile rýže zbělá, přilijeme víno a necháme jej zcela vyvařit. Poté po naběračkách přiléváme vývar nebo vodu z hřibů. Když se tekutina odpaří, přilijeme další naběračku. Takto pokračujeme, dokud není rýže uvařená „al dente“. Sundáme z ohně, vmícháme nastrouhaný parmezán a kousek másla dle chuti. Zlehka chvíli mícháme, dokud není risotto krémové a hladké.
Servírování: Risotto podáváme horké, ozdobené čerstvými bylinkami a hoblinkami parmezánu.