Kuřecí paličky s medem a sezamem s kari rýží
- Recept od coolinarika.com -Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu, skořici a chilli – to opravdu stojí za to! Exotická chuť a snadná příprava.
Příprava
Do mikrotenového sáčku dáme kuřecí paličky, olej, med, citronovou šťávu, sůl, pepř, skořici, chilli a papriku. Pevně uzavřeme, sáčkem zatřepeme a uložíme na noc do chladničky. Troubu rozehřejeme na 200 °C, do pekáčku vložíme paličky i s marinádou a lehce podlijeme vodou (cca 1 cm). Povrch posypeme hustě sezamovými semínky, přidáme trochu másla a pečeme 15 minut, potom paličky obrátíme, posypeme semínky i stranu, která byla předtím dole, a dalších 15 minut dopečeme. Pokud bude třeba, můžeme je v průběhu lehce podlít. Výsledkem budou paličky, jejichž kůrka bude zlatavá, ale sezam na ní zůstane světlý. Podáváme s rýží basmati, kterou jsme uvařili v osolené vodě obarvenou dvěma lžičkami kari koření.