Příprava
V hlubší pánvi orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme maso, opečeme do zlatohnědé barvy a odstavíme z plotny. Směs smícháme s rýží, sekanými ořechy, kozím sýrem a sekanou petrželkou. Osolíme a opepříme dle chuti. Kapustové listy vložíme do osolené vroucí vody a necháme 1 minutu vařit. Poté okamžitě zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme připravenou směs a spíchneme párátkem. Naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, přilijeme nepatrné množství vody, přikryjeme alobalem a v troubě necháme při 180 °C cca 10 minut prohřát. Salátovou okurku nastrouháme a smícháme s bílým jogurtem a dochutíme solí a pepřem.
Servírování: Pokrm podáváme s jogurtovou omáčkou, která spojí chuť kapusty a vnitřní směsi.