Jadranské risotto
- Recept od coolinarika.com -Mix rýží Lagris obsahuje rýži natural, červenou a černou – když k nim přidáte mušle a lišky, dostanete skvělé a zdravé risotto. Skvělý oběd či večeře pro slavnostní příležitosti.
Příprava
Nadrobno nakrájený pórek zakápneme třemi lžičkami olivového oleje a propasírujeme tyčovým mixérem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém olivovém oleji ji osmažíme dosklovata a přidáme mix rýží. Zalijeme bílým vínem a povaříme. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme propasírovaný pórek, přidáme mušle a restujeme tak dlouho, dokud nepopraskají a vyvaří se voda. Přidáme lišky a nadrobno nakrájené mrkve. Na mírném ohni restujeme cca 5 minut. Poté zalijeme oběma vývary a necháme projít varem. Přidáme rýži a pomalu vaříme, dokud není měkká. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme máslo s nastrouhaným parmezánem a servírujeme.