Luštěninové karbanátky

Karbanátky nemusí být vždy jen z mletého masa. Nejen vegetariány potěší luštěninové karbanátky. Příprava je snadná a rychlá.

  • 30 min
Luštěninové karbanátky

Ingredience

  • strouhanka na zahuštění dle potřeby
  • olej
  • majoránka
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velké cibule nakrájená nadrobno
  • 250 g luštěninové směsi tradiční Lagris

Příprava

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce smícháme s umletou luštěninou. Zahustíme strouhankou, dochutíme solí a majoránkou podle potřeby.
  2. Z připravené směsi formujeme kuličky nebo placičky, které pečeme nebo smažíme v oleji.
  3. Luštěninovou směs namočíme den dopředu. Na druhý den ji vaříme v nové vodě cca 10 minut. Luštěninovou směs scedíme, vychladíme a pomeleme na mlýnku.

Servírování: Podáváme nejlépe se zeleninovým saláte, případně bramborovou kaší.