Chilli z jednoho hrnce s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Pokud máte rádi ostrá jídla, určitě znáte Chilli con carne. Ochuťte jej Ajvarem a dostanete skvělý pikantní oběd.
Příprava
Fazole propláchneme a necháme je namočené ve vodě alespoň 12 hodin nebo přes noc. Poté je uvaříme do měkka (v nové vodě, solíme před koncem uvaření). Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání dozlatova. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky, dochutíme mletou paprikou, kmínem, chilli a oreganem a promícháme. Dále přidáme krájená rajčata, zalijeme vývarem a 10 min vaříme. Na závěr ochutíme Ajvarem, přidáme uvařené fazole a necháme chvilku povařit. Podáváme ozdobené osmaženou slaninou, nasekanými bylinkami s tortillou či pita chlebem.