Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na omáčku s kachními játry:
olivový olej
10 lístků čerstvé šalvěje
250 g čerstvých kachních jater
sůl, pepř
1 dcl cherry dezertního vína
3 dcl zeleninového vývaru
100 g  másla
sůl, pepř
Na spaghetti:
sůl, olivový olej
350 g těstovin spaghetti Lagris
60 g tvrdého kozíko sýru Chebris
rukola na ozdobu
sůl, pepř, olivový olej

Spaghetti s lístky šalvěje, cherry vínem, kachními játry a sýrem Chebris

1 hodina
4 porce

Na talíři jednotlivé porce posypeme čerstvě strouhaným sýrem chebris a dozdobíme lístky čerstvé rukoly, které ochutíme lehce solí, pepřem a olivovým olejem.

Příprava

  1. Na olivovém oleji orestujeme šalvěj a přidáme kousky kachních jater. Ochutíme soli, pepřem a zastříkneme dezertním vínem.
  2. Necháme odvařit a zalijeme vývarem, svaříme na polovinu a vložíme po kouscích krájené studené máslo. Vymícháme krémovou konzistenci a dochutíme soli, pepřem.
  3. Těstoviny vkládáme do vařící osolené vody a vaříme cca 8 minut na skus. Poté scedíme a lehce zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  4. Do pánve vložíme vařené spaghetti a promícháme s omáčkou.
  5. Na talíři jednotlivé porce posypeme čerstvě strouhaným sýrem chebris a dozdobíme lístky čerstvé rukoly, které ochutíme lehce solí, pepřem a olivovým olejem.