Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

350 g nevařených špaget Lagris
sůl
Na česnekovou omáčku:
1 ks palička česneku
40 g másla
3 ks šalotky
3 dcl smetany
sůl, pepř
šťáva z jednoho citrónu
Na zeleninu:
olivový olej
1/2 kusu cukety
150 g listového špenátu
8 ks pečených cherry rajčátek na ozdobu
Na lososa:
800 g filé z lososa
sůl, pepř
olej
50 g másla

Špagety s lehkou česnekovou omáčkou

30 minut
4 porce

Špagety s lehkou česnekovou omáčkou, zeleninkou a pečeným filé z lososa

Příprava

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a lehce zakápneme olivovým olejem.
  2. Paličku česneku v celku zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C cca 45. Poté vybalíme z alobalu a vytlačíme pečené stroužky česneku do připravené misky.
  3. Na másle orestujeme najemno krájenou šalotku doměkka a přidáme česnek. Krátce opečeme a zalijeme vývarem. Necháme zcela odvařit a zalijeme smetanou. Krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a umixujeme hladkou omáčku. Dle chuti přikyselíme citronovou šťávou.
  4. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cuketu krájenou na nudličky, přidáme špenát a krátce opečeme. Vložíme na pánev špagety a promícháme. Nalijeme část omáčky a opět promícháme. Zbytek omáčky dolijeme na talíři k špagetám a lososovi.
  5. Lososa nakrájíme na čtyři filátka a ochutíme solí, pepřem a na oleji opečeme kůží dolů dozlatova. Poté z každé strany také opečeme dozlatova, vložíme kousek másla, které necháme lehce přepálit do oříškové barvy a poté jim rybu na pánvi po dobu 15 sekund krátce přeléváme. Dále již rybu stáhneme z plamene a nepečeme. Jednotlivé porce ryby naneseme na špagety a podáváme.