Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

Na rýži:
3 dcl mléka
200 g  nevařené rýže arborio Lagris
60 g másla
1 ks badyánu
1 ks prázdného vanilkového lusku (semínka použijeme na krém)
50 g cukru krupice
sůl
Na krém:
6 ks žloutků
3 lžíce cukru krupice
semínka z 1 vanilkového lusku
500 ml smetany na šlehání
5 plátků želatiny
Na oříškovou oplatku:
200 g  hladké mouky
70 g moučkového cukru
50 g másla
1 ks vejce
50 g medu
1/2 lžíce jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
120 g sekaných ořechů
Na čokoládovou omáčku:
100 ml smetany na šlehání
150 ml kvalitní hořké čokolády
100 g čerstvých lesních plodů na ozdobu

Rýžové flameri s čokoládovou omáčkou a čerstvými lesními plody

1 hodinu
4 porce

Rýžové flameri krájíme na plátky, polejeme čokoládovou omáčkou a zdobíme lesními plody. Podáváme s ořískovou oplatkou.

Příprava

  1. V hrnci rozehřejeme mléko a následně vsypeme rýži arborio. Poté přidáme máslo s badyánem, prázdný vanilkový lusk, cukr a špetku soli. Zavaříme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka cca 15 minut. Poté rýži promícháme vidličkou a necháme vychladit.
  2. Žloutky s cukrem a vanilkovými semínky vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny. Necháme vychladit a spojíme s našlehanou smetanou. Přidáme plátky rozpuštěné želatiny a promícháme s uvařenou rýži arborio. Vše vložíme do formy, kterou jsem předtím obložili potravinářskou folii, a necháme v lednici zatuhnout. Poté krájíme na plátky
  3. Ze všech surovin připravíme těsto, které necháme v lednici pod fólii odpočinout, nejlépe přes noc. Druhý den vyválíme 0,5 tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary, nebo můžeme přímo z šišky těsta krájet tenké plátky, které pečeme v troubě na 175°C cca 10 minut.
  4. Smetanu zahřejeme a odstavíme. Vmícháme čokoládu a necháme rozpustit.
  5. Rýžové flameri krájíme na plátky, polejeme čokoládovou omáčkou a zdobíme lesními plody. Podáváme s ořískovou oplatkou.