Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

500 g

vepřového masa

 

sůl

 

drcený pepř

 

olej

2

cibule

  papričky habaneros - velmi pálivé (můžeme nahradit
4 masitými paprikami a chilli papričkou bez jadérek)
2 dl vývaru
150 g šunky
  lžička jíšky
2 stroužky drceného česneku
250 g ochucené rýže s jarní zeleninou
  na ozdobu:
  petrželka

Zeleninová rýže s pikantními medailonky po andaluzsku

45 minut
4 porce

Podáváme jako hlavní jídlo s ochucenou rýži s jarní zeleninou uvařenou podle návodu, zdobíme petrželkou.

Příprava

  1. Omyté maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a restujeme na rozpáleném oleji s nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme nakrájené papriky, zamícháme a zalijeme vývarem.
  2. Pomalu dusíme asi 15 minut, poté přidáme nakrájenou šunku a dál dusíme doměkka. Na závěr šťávu z masa lehce zahustíme jíškou a dochutíme česnekem.