Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

160 g

Lagris rýže Arborio

1

slepičí bujón v kostce

20 g

másla

1 lžíce

olivového oleje

1

cibule

1 stroužek

česneku

50 ml

suchého bílého vína

 

sůl

 

pepř

 

petrželka

 

bazalka

Na posypání:

 

strouhaný parmezán

 

Zelené rizoto

30 minut
2 osoby

Zelené rizoto podáváme posypané parmezánem.

Příprava

  1. Kostku slepičího bujónu povaříme v 500 ml vody.
  2. Na olivovém oleji a 10 g zahřátého másla osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, prolisovaný česnek, suché bílé víno a na mírném ohni mícháme, dokud se víno nevsákne.
  3. Potom postupně za občasného promíchání přiléváme vývar.
  4. Nakonec přimícháme zbývající máslo, pepř, podle chuti sůl a nasekanou petrželku a bazalku.