Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

200 g

mladých vinných listů (čerstvé nebo konzervované)

2 lžíce

citronové šťávy

20 g

másla

1 lžička

cukru

 

pepř

 

sůl

½ lžičky

nasekané máty

2 lžíce

nasekané petrželky

2 lžíce

nasekaného kopru

160 g

dlouhozrnné rýže Lagris

8 lžic

oleje

150 g

cibule

1 lžíce

Podravky klasik

Závitky z vinných listů

1 hodina 20 minut
4 osoby

Závitky můžeme podávat jako teplý nebo jako studený předkrm.

Příprava

  1. Čerstvé vinné listy blanšírujeme, potom opláchneme studenou vodou a scedíme. Pokud použijeme konzervované listy, postupujeme podle návodu.
  2. Na zahřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli s rýží, zalijeme šálkem horké vody a přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř, cukr a Podravku. Promícháme a přikryté vaříme na mírném ohni asi  10 minut, potom necháme vychladnout.
  3. Dno nádoby vyložíme vinnými listy. Ostatní listy otočíme spodní stranou nahoru a na každý list dáme 1 lžíci rýžové náplně. Přeložíme okraje a závitky zavineme. Vložíme je do nádoby.
  4. Přelijeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a horkou vodou (300 – 400 ml). Na závitky položíme talíř a takto přikryté pomalu vaříme asi 40 minut.