Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 ml

japonské rýže - Sushi

250 ml

vody

3 ml

rýžového octa

10 g

cukru


sůl

Základní sushi rýže

30 minut
1 osoba

Příprava

  1. Rýži vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a opatrně promícháme rukou. Kalnou vodu slijeme, znovu zalijeme a promícháme. Celý proces opakujeme 6-8x, dokud nebude voda čirá.
  2. Poté vložíme rýži do hrnce, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15 minut. Rýži necháme dojít pod pokličkou.
  3. Vedle si smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Rýži touto směsí prolijeme a oparně promícháme, abychom nepolámali zrna a nevznikla kaše. Sushi rýži vychladíme.