Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

130 g         

bramborové kaše Lagris

800 g

vepřové panenky

 

sůl

 

pepř

1

lilek

1

cuketu
1
žlutou papriku

čerstvou petrželku


Na omáčku potřebujeme:
2
lžíce dijonské hořčice
3
lžíce suchého bílého vína
1
lžička worchestru

Vepřová panenka s grilovanou zeleninou

40 minut
4 porce

Tip na servírování: Maso servírujeme na hořčicové omáčce se zeleninou a bramborovou kaší. Zdobíme snítkou čerstvé petrželky.

Příprava

Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na čtyři silnější plátky, které osolíme a opepříme. Plátky klademe na rozpálený gril a grilujeme cca 5 minut po obou stranách. Zeleninu omyjeme a osušíme. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, očištěnou papriku na čtvrtky. Zeleninu vložíme na gril společně s masem. Mezitím si podle návodu na obalu připravíme bramborovou kaši. Nakonec si připravíme hořčicovou omáčku: v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčici, bílé víno a worchestr. Dobře promícháme a krátce prohřejeme.