Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience


Na marinádu:
250 g  bílého řeckého jogurtu
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce rajčatového džusu
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého kmínu
sůl
pepř
4 ks vepřové krkovice bez kosti (cca 300 g/kus)
Na čočkový salát:
250 g  nevařené čočky Lagris
100 g sušených rajčat
2 lžíce krajených kaparů
2 lžíce zelených oliv
1 lžíce sekané listové petrželky
2 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
2 ks ančovičky
sůl
pepř

Vepřová krkovice na grilu

2 hodiny
4 osoby

Vepřová krkovice na grilu v jogurtové marinádě s provensálským čočkovým salátkem

 

Příprava

  1. Všechny suroviny na marinádu promícháme a naneseme na krkovice. Necháme marinovat 24 hodin. Maso vyjmeme, řádně otřeme a osušíme od marinády. Vkládáme na rozpálený gril, necháme z obou stran zatáhnout a poté rozložíme na kraj grilu a zvolna dogrilujeme.
  2. Čočku Lagris uvaříme doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Sušená rajčata nasekáme s kapary nahrubo a vložíme do mísy. Přidáme zelené olivy, petrželku, vinný ocet, olivový olej a najemno nasekanou ančovičku. Osolíme, opepříme a smícháme s vařenou čočkou. Necháme v lednici nejlépe dvě hodiny odležet