Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

130 g        

bramborové kaše Lagris s mlékem

600 g

vepřových kotlet

 

sůl

 

pepř

 

 

 

Na omáčku potřebujeme:

2
lžíce medu
4
lžíce červeného vína



Na placičky potřebujeme:
½ cukety

sůl

česnek
1
vejce
2-3
lžíce hladké mouky

snítky čerstvé petrželky



Na ozdobu potřebujeme:

baby karotku

chřest


Vepřová kotleta s medovou omáčkou

30 minut
2-3 porce

Maso servírujeme s bramborovou kaší a omáčkou. Ozdobíme baby karotkou a sterilovaným chřestem.

Příprava

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na vyšší plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymaštěného pekáčku. Pekáček vložíme do trouby rozehřáté na 180 C a pečeme cca 15 minut. Mezitím si připravíme cuketové placičky. Cuketu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme sůl, česnek, vejce, mouku, nasekanou petrželku a vše zpracujeme v těsto. Z těsta tvarujeme placičky, které smažíme na rozpálené pánvi po obou stranách cca 3 minuty. Když máme placičky hotové, uchováme je na teplém místě. Následně si podle návodu na obalu připravíme bramborovou kaši s mlékem.
Když jsou kotlety hotové, vyjmeme je z pekáčku. Do výpeku přidáme med, vlijeme červené víno a společně prohřejeme.