Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

240 g

sushi rýže

15 ml

sushi su (japonský ocet)

3

surimi tyčinky

2 plátky

uzeného lososa


plátky mrkve a bílé ředkve

3 mořské řasy Nori

bambusová podložka

wasabi (japonský křen)

sojová omáčka
  marinovaný zázvor

Sushi

45 minut
4 porce

Podáváme se sójovou omáčkou a troškou wasabi (pozor, velmi ostré!), případně marinovaným zázvorem.

Příprava

  1. Ještě horkou rýži uvařenou podle návodu smícháme se sushi su a vytvoříme kompaktní hmotu (rýže se po uvaření lepí sama o sobě).
  2. Řasy rozpůlíme a pak je postupně klademe na bambusovou podložku.
  3. Asi 2/3 plochy řasy rovnoměrně poklademe rýží (zbývající 1/3 musí zůstat volná, aby bylo možné řasu spojit do válečku). Pro snazší práci s rýží si namáčíme ruce ve vodě.
  4. Do středu rýžové plochy klademe po celé délce na plátky nakrájené zbývající ingredience. Nakonec za pomoci bambusové podložky zarolujeme do pevného válečku. Pokud váleček nedrží pohromadě, potřeme volný okraj řasy vodou pro lepší přilnavost.
  5. Roličky krájíme ostrým nožem, který máčíme ve vodě, aby se nám na něj nelepila rýže.