Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

200 g

fazolí (nejlépe červených, ale lze obměňovat podle chuti)

2

cibule

2 stroužky

drceného česneku

 

olej na orestování

1

vejce

 

tymián

 

sůl

 

zakysaná smetana

2 pláty listového těsta
200 g šunky
100 g strouhaného ementálu
  na ozdobu:
  cherry rajčátka
  barevné papriky

 

Šneci s šunkovo-fazolovou nádivkou

více jak 4 hodiny
4 porce

Můžeme dozdobit zbytkem zakysané smetany s rajčátky nebo nakrájenou paprikou.

Příprava

 

  1. Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme podle návodu. Vychladlé fazole rozmixujeme a smícháme s orestovanou cibulí, česnekem, vejcem, tymiánem a solí.
  2. Po lžičkách ke směsi přidáváme smetanu, až dostaneme středně hustou směs. Na plát listového těsta rozprostřeme plátky šunky, potřeme fazolovou směsí a zavineme.
  3. Dáme na chvíli ztuhnout do ledničky a poté krájíme na 2 cm široké roličky, které klademe na vymaštěný plech.
  4. Pečeme při 220 °C dozlatova. Před dopečením sypeme strouhaným ementálem.