Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 g

kulatozrnné rýže nebo Arborio rýže

1

vanilkový pudink

800 ml

mléka

2

vanilkové cukry

½ lžičky

skořice

1 lžíce

nastrouhané pomerančové kůry

1 lžíce

nastrouhané citronové kůry

50 ml

pomerančové šťávy

3-4 lžíce

citronové šťávy

100 g

cukru

1 lžička

soli

Sladká rýže

25 minut

Připravený dezert můžeme podle chuti ozdobit šlehačkou a sezónním ovocem.

Příprava

  1. Rýži uvaříme ve slané vodě a scedíme.
  2. Pudinkový prášek smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
  3. Z celkového množství mléka odebereme 150 ml, nalijeme do připravené směsi a dobře rozmícháme.
  4. Zbytek mléka uvaříme, stáhneme z plotny a přidáme rozmíchanou pudinkovou směs. Za stálého míchání uvaříme.
  5. Do pudinku přidáme uvařenou a scezenou rýži, nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru a také šťávu.
  6. Promícháme a ještě teplé nalijeme do vodou vypláchnutých misek.