Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

150 g

kulatozrnné rýže nebo Lagris rýže Arborio

1 l

mléka

 

špetka soli

1

vanilkový cukr

200 g

kompotovaných višní nebo jiného kompotovaného ovoce podle chuti

3

bílky

100 g

cukru

 

šťáva z půlky citronu

Rýžový nákyp

40 minut

Rýžový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s teplým nebo studeným čajem.

Příprava

  1. Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme společně s vanilkovým cukrem v osoleném horkém mléku.
  2. Ušleháme pevný sníh z bílků, cukru a citronové šťávy.
  3. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, nalijeme vařenou rýži a na ní náplň z višní a sníh z bílků. Pečeme v zahřáté troubě asi 10 minut na 200°C.