Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

50 g

másla

80 g

cibule

200 g

dlouhozrnné rýže Lagris

špetka

šafránu

500 ml

vody

1 lžíce

Podravky s bylinkami

50 g

nastrouhaného parmezánu

200 g

čerstvého kravského sýra

1 lžíce

čerstvě nasekané bazalky

80 g

mouky

1

vejce

 

olej na smažení

Rýžové kuličky

45 minut
4 osoby

Podáváme jako teplý předkrm, přílohu nebo jako hlavní jídlo s hlávkovým salátem.

Příprava

  1. Na rozehřátém másle krátce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rýži a ještě asi minutu restujeme.
  2. Přidáme šafrán, horkou vodu, Podravku a asi 5 minut podusíme.
  3. Nádobu s rýží stáhneme z plotny, přidáme nastrouhaný parmazán, dobře scezený čerstvý sýr a bazalku, vše promícháme a přikryté necháme asi 2 hodiny vychladnout.
  4. Smícháme 50 g mouky a vejce, přidáme do připravené směsi a tvoříme kuličky. Obalujeme je ve zbylé mouce a smažíme asi 5 minut ve větším množství oleje. Osmažené kuličky dáme na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný tuk.