Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

300 g

rýže Arborio nebo dlouhozrnné rýže

2 lžíce

nasekané petrželky

Na shiitake omáčku:

150 g

shiitake houby

3 lžíce

olivového oleje

50 g

cibule

1 stroužek

česneku

200 ml

smetany na vaření

2lžíce

citronové šťávy

2 lžičky

Podravky klasik

 

čerstvě mletý bílý pepř

Rýže v omáčce shiitake

30 minut
4 osoby

Shiitake omáčku podáváme s vařenou rýží a hlávkovým salátem.

Příprava

  1. Rýži uvaříme a přimícháme nasekanou petrželku. Shiitake houby omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, shiitake houby, přidáme pepř a restujeme, dokud se všechna tekutina nevypaří.
  3. Potom přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, Podravku klasik a smetanu na vaření. Vše ještě krátce povaříme.