Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 g

dlouhozrnné rýže

500 g

tykviček

5 lžic

olivového oleje

20 g

másla

150 g

mladé cibule

3 stroužky

česneku

 

pepř

 

sůl

50 ml

bílého vína

 

bazalka

 

petrželka

 

strouhaný parmezán

1 lžíce

Podravky Natura

Rýže s tykvičkami

40 minut
4 osoby

Takto připravenou rýži podáváme teplou se strouhaným parmezánem.

Příprava

  1. Tykvičky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mladou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka (použijeme i část zelené natě). Do pánve vlijeme olivový olej, vsypeme cibuli, prolisovaný česnek a tykvičky, promícháme a orestujeme.
  2. Přidáme Podravku Natura a rýži, krátce orestujeme, přimícháme máslo, trochu soli, pepř a nalijeme asi 800 ml vody.
  3. Dobře promícháme a za občasného promíchání vaříme pod pokličkou. Když je rýže napůl měkká, přidáme víno (podle chuti můžeme přidat i trochu vinného octa), bazalku a nasekanou petrželku.