Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

300 g

dlouhozrné rýže

40 g

slaniny

2 lžíce

oleje

500 g

pórku

1 lžíce

rajčatového protlaku

 

sůl

 

petrželka

Rýže s pórkem a slaninou

30 minut
4 osoby

Rýži s pórkem podáváme s omeletou nebo jako přílohu k masu.

Příprava

  1. Pórek dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme připravený pórek, promícháme a krátce orestujeme, zalijeme trochou vody a dusíme, dokud pórek změkne.
  2. Potom přidáme přebranou a omytou rýži, rajčatový protlak, posolíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dále dusíme. Když je rýže měkká, posypeme nasekanou petrželkou.