Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

300 g

rýže Arborio nebo dlouhozrnné rýže Lagris

40 g

slaniny

2 lžíce

oleje

500 g

pórku

1 lžíce

rajčatového protlaku

 

sůl

 

petrželka

Rýže s pórkem a slaninou

30 minut
4 osoby

Rýži s pórkem podáváme s omeletou nebo jako přílohu k různým řízkům.

Příprava

  1. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme pórek, zamícháme a krátce orestujeme, zalijeme trochou vody a dusíme, dokud pórek nezměkne.
  3. Potom přidáme přebranou a omytou rýži, protlak, osolíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Dusíme dokud rýže nezměkne. Posypeme nasekanou petrželkou.