Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

600 g

kuřecího masa

200 g

dlouhozrnné rýže nebo jasmínové rýže

50 g

cibule

50 ml

oleje

20 g

másla

30 g

celerového kořene

 

muškátový oříšek

 

mletý hřebíček

600-700 ml

horké vody

50-100 ml

vína

1 svazeček

petrželky

1 lžíce

Podravky klasik

Rýže s kuřecím masem

40 minut
4 osoby

Podáváme teplé a podle chuti s čerstvým salátem nebo jen posypané parmezánem.

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a omyjeme.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a kořen celeru na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a olej a vložíme cibuli a celer. Krátce orestujeme, přidáme kuřecí maso a dusíme asi 15 až 20 minut za občasného podlévání vodou.
  3. Během dušení přidáme trochu hřebíčku a mletého muškátového oříšku a nakonec Podravku klasik. Potom přidáme přebranou a propláchnutou rýži, vše dobře promícháme a zalijeme horkou vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud rýže nezměkne.
  4. Nakonec dolijeme víno a posypeme nasekanou petrželkou.