Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

600 g

kuřecího masa

200 g

dlouhozrnné rýže Lagris

50 g

cibule

50 ml

oleje

20 g

másla

30 g

kořene celeru

 

muškátový oříšek

 

mletý hřebíček

600-700 ml

horké vody

50-100 ml

bílého vína

1 svazeček

petrželky

1 lžíce

Podravky

Rýže s kuřecím masem

40 minut
4 osoby

Tento pokrm podáváme teplý a podle chuti s čerstvým salátem nebo jen posypaný parmezánem.

Příprava

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a celer na kostičky. Do hlubší pánve vlijeme olej a máslo, zahřejeme a krátce osmahneme cibuli a celer.
  3. Přidáme kuřecí maso a dusíme za občasného podlévání vodou. Během dušení přidáme trochu hřebíčku a muškátového oříšku a nakonec Podravku. Dusíme 15 až 20 minut, dokud se tekutina nevypaří.
  4. Potom přidáme propláchnutou rýži, vše dobře promícháme a zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud rýže nezměkne.
  5. Nakonec přilijeme víno a hojně posypeme nasekanou petrželkou.