Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

400 ml

vody

400 ml

kokosového mléka

½ lžičky

soli

300 g

dlouhozrnné rýže

4

vejce

Na omáčku:

2-3 lžíce

oleje

40 g

cibule - šalotky

2 stroužky

česneku

1-2

filé ančovičky

1 lžíce

sójové omáčky

200 g

Ajvaru Podravka

Rýže s kokosovým mlékem

30 minut
4 osoby

Vařenou rýži podáváme s připravenou omáčkou a sázenými vejci.

Příprava

  1. Smícháme vodu a kokosové mléko, přidáme sůl a dáme vařit. Přimícháme rýži a vaříme na mírném ohni dalších 15 minut.
  2. Na omáčku orestujeme na plátky nakrájenou šalotku. Přidáme nasekaný česnek, nakrájené filé ančovičky, sójovou omáčku a Ajvar Podravka.
  3. Vše dobře promícháme a stáhneme z plotny. Na oleji upečeme sázená vejce.