Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 g

rýže

100 g

majonézy

5-6 stroužků

česneku

 

petrželka

 

sůl, pepř

 

olej, cibule a citron na vaření rýže

Rýže s česnekem

30 minut
4 osoby

Rýže s česnekem je vynikající jako studený bufet na sváteční příležitosti. Můžeme z ní lžící tvarovat kopečky, ozdobit je petrželkou, a nebo ji jednoduše nechat v míse.

Příprava

  1. Rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a citronovou šťávu.
  2. Přidáme přebranou a propláchnutou rýži a vaříme dále podle návodu.
  3. Vypneme plotnu a rýži necháme ještě chvíli zakrytou, aby byla al dente. Rýže pojme tekutinu a bude kyprá.
  4. Do vychladlé rýže přidáme majonézu, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř.