Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

250 g

Lagris rýže Arborio

3 lžíce

olivového oleje

100 g

pršutu

2 stroužky

česneku

80 g

cibule

200 ml

bílého vína

1 l

vařící vody

2 lžičky

Podravky s bylinkami

Na posypání:

60 g

mandlí

20 g

strouhaného parmezánu

1 lžíce

nasekané petrželky

Rychlé rizoto s pršutem

50 minut
4 osoby

Připravené rizoto posypejte směsí na posypání a podávejte s hlávkovým salátem.

Příprava

  1. Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájený pršut a potom rýži . Restujeme 2-3 minuty, zalijeme vínem a vaříme za stálého míchání, dokud se víno z poloviny nevypaří.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, Podravku a vaříme za občasného podlévání horkou vodou ještě asi  15 minut.
  3. Mandle vložíme do horké vody. Necháme mandle ve vodě asi 5 minut, scedíme a oloupeme. Oloupané mandle osušíme papírovým ubrouskem a opečeme na suché pánvi. Nasekáme je nahrubo a smícháme s parmazánem a petrželkou.