Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

2 pláty

listového těsta

200 g

uvařené
pohanky


rozinky
2 lžíce rumu

kokos

skořice
3 lžíce cukru
50 g drcených ořechů
2 žloutky
1 bílek

 

kompotované nebo čerstvé ovoce
(broskve, švestky, višně apod.)

Pohankový závin s ovocem

30 minut
4 porce

Příprava

  1. Plát listového těsta potřeme směsí z pohanky, rozinek, rumu, kokosu, skořice, cukru, oříšků a jednoho žloutku.
  2. Na směs vrstvíme ovoce a pak těsto zabalíme do závinu.
  3. Závin klademe na vymazaný plech a potíráme žloutkem.
  4. Pečeme při 220 °C dozlatova.
  5. Sypeme cukrem a zdobíme čerstvým ovocem.