Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

2

větší lilky

 

olej


cibule
200 g šunky

rajský protlak

oregano

sůl
240 g uvařené parboiled rýže
1 svazek naťové cibulky

zakysaná smetana

 

mozarella

 

zeleninový vývar na podlévání

Plněný lilek s bylinkovou rýží

25 minut
4 porce

Příprava

  1. Lilky rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou dužinu, šunku, protlak, oregano, sůl a krátce povaříme, na závěr vmícháme uvařenou rýži.
  2. Směs odstavíme, přidáme nakrájenou naťovou cibulku a vmícháme smetanu. Vydlabané lilky plníme připravenou rýžovou směsí a plátky mozarelly.
  3. Naplněné půlky ukládáme na plech a za občasného podlití vývarem krátce zapečeme v troubě.