Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

4

vyzrálé nebo kompotované hrušky

4 dl

červeného vína

 

máslo

1

malá cibule

200 g

krůtího masa

 

steakové koření

  sůl
1 dl sladkého vermutu (podle chuti i více)
1 dl vývaru
½ lžičky škrobové moučky
125 g uvařené ochucené rýže s příchutí lahodného ementálu
  na ozdobu:
  zakysaná smetana
  kopr
  citron
  červený pepř
  případně brusinky

Pikantní rýžový salát s hruškami

30 minut
4 porce

Podáváme jako lahodný dezert k vínu.

Příprava

  1. Oloupané a přepůlené hrušky bez jádřinců povaříme 5 minut v červeném víně (na mírném plameni) a necháme dojít do vychladnutí.
  2. Na másle orestujeme cibuli a kostičky krůtího masa smíchané se steakovým kořením a solí, směs podlijeme vermutem, po chvíli vývarem a podusíme.
  3. Zbylou šťávu z masa a vína zahustíme škrobovou moučkou. Směs smícháme s ochucenou rýží s příchutí lahodného ementálu připravenou podle návodu a servírujeme na červených hruštičkách.
  4. Zdobíme smetanou, koprem, citronem a červeným pepřem nebo brusinkami.