Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

4 varné sáčky

těstoviny Lagris - penne

400 g

chřestu

200 g

šunky

200 g

žluté a červené papriky

30 g

másla

1

polévková lžíce provensálských bylinek


sůl

voda nebo bílé víno

olivový olej
50 g
strouhaného parmezánu




Penne se zeleným chřestem

30 minut
4 porce

Podáváme promíchané s připravenou zeleninovou směsí. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.

Příprava

Chřest oloupeme, uvaříme a šikmo nakrájíme na asi 5 cm dlouhé špalíčky. Šunku spolu s paprikami nakrájíme na cca 1 cm široké nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest, šunku, papriky a provensálské bylinky. Dochutíme podle potřeby solí a podlijeme trochou vody (nebo bílého vína). Vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím Lagris penne uvaříme podle návodu na obalu (nejlépe al dente). Sáčky pomocí ouška vytáhneme z vody a necháme okapat.  Aby se těstoviny nelepily, smícháme je s pár kapkami olivového oleje.