Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

8 ks

rajčat

 

sůl

 

drcený pepř

 

olivový olej

1 svazek

naťové cibulky

150 g čerstvých hub
1 lžíce
nasekaného tymiánu
2 lžíce
nasekané petrželky
200 g uvařené rýže parboiled
½ chilli papričky
3 lžíce plátků mandlí
150 g strouhaného ementálu
2 dl vývaru

na ozdobu:
  plátky mandlí
  bylinky

Pečená rajčata nadívaná houbami

45 minut
4 porce

Rajčata podáváme teplá, ozdobená plátky mandlí a bylinkami.

Příprava

  1. Rajčata rozkrojíme, vybereme lžící semínka s dužinou, uvnitř je osolíme a opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibulku a společně s nakrájenými houbami krátce podusíme.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, rýži uvařenou dle návodu, nadrobno nakrájenou ½ chilli papričky (bez jadérek) a 2 lžíce mandlí.
  3. Vzniklou směs znovu krátce dusíme. Rajčata naplníme směsí a pokládáme do vymazané zapékací misky, nahoře sypeme sýrem a mandlemi.
  4. Zapékáme asi 15 minut, během pečení podléváme vývarem.