Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

5 dl

horké vody

50 g

kokosu

 

olej

 

cibule

240 g

dlouhozrnné rýže

¼ lžičky kurkumy
½ lžičky soli
5 hřebíčků

celá skořice
  rozinky
  mandle

dýňová semena

sušené meruňky

cukr (dle chuti)

kousky ananasu z vydlabané půlky plodu

Orientální rýže v ananasu

45 minut
4 porce

Příprava

  1. V mixéru si připravíme kokosové mléko, a to z poloviny množství horké vody a kokosu. Ve větší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, kurkumu a špetku soli. 
  2. Směs v pánvi mícháme asi 2 minuty, přidáme kokosové mléko, zbytek vody, hřebíček, skořici a přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme asi 10 minut bublat. 
  3. Nakonec přidáme rozinky, mandle, dýňová semena, opláchnuté meruňky, zbytek kokosu a trochu cukru, vše promícháme a vaříme přikryté dalších 8 minut, dokud se nevstřebá veškerá tekutina a rýže nezměkne. 
  4. Poté pánev odstavíme a necháme přikrytý pokrm ještě asi 5 minut odpočívat. 
  5. Před podáváním vyjmeme skořici a hřebíčky a vmícháme nakrájený ananas. Rýži servírujeme do vydlabaných půlek ananasu.
  6. Pokrm lze doplnit kousky restovaného kuřecího masa.