Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

2 lžíce

másla

5 lžic

zakysané smetany

½ svazečku kopru
250 g uzeného lososa
200 g dlouhozrnné
rýže

sůl

pepř

muškátový oříšek
1 vejce
4 fenykly

 

pažitka

Nadívaný fenykl po Gaskoňsku

30 minut
4 porce

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lehkou večeři.

Příprava

  1. Smícháme máslo se 3 lžícemi smetany, nasekaným koprem a nakrájeným lososem, přidáme dlouhozrnnou rýži uvařenou podle návodu, směs osolíme, opepříme, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a vejce. Znovu zamícháme.
  2. Bulvy fenyklu omyjeme, osušíme a rozkrojíme, vnitřek vykrojíme a smícháme se směsí. Fenyklové bulvy necháme 5 minut blanšírovat (spařit) ve vařicí vodě, pak je rychle zchladíme a plníme směsí.
  3. Zapékací misku vytřeme máslem, poklademe plněným fenyklem a zapékáme asi 20 minut. 
  4. Nadívaný fenykl zdobíme zbytkem smetany, ruličkami lososa, pažitkou a koprovými snítkami.