Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

4

kachní stehna

240 g

rýže tří barev

 

sůl

 

olivový olej

200 ml

drůbežího vývaru

200 ml

červeného vína


šťáva ze dvou pomerančů

máslo

na ozdobu:
5 snítek meduňky
1
pomeranč
  brusinky

Mladá kachnička na pomerančích

50 minut
4 porce

Zdobíme snítkou meduňky, brusinkami a dílky pomeranče. Podáváme s rýží tří barev připravenou podle návodu.

Příprava

  1. Maso omyjeme a osušíme, posypeme drceným pepřem a solí a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách asi 8 minut.
  2. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek povaříme s červeným vínem a vývarem, přidáme šťávu z pomerančů a znovu krátce provaříme.
  3. Na závěr ještě přidáme máslo, případně zahustíme.