Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

1

červenou cibuli

5

stroužků česneku

150 g brambor
150 g mrkve
60 g bílých fazolí
400 g rajčat
80 g jarní cibulky
150 g cukety
1,5 l vody
60 g parmezánu

 

Podravka

 

sůl

 

pepř černý

 

olivový olej sansa (lisovaný za tepla)

 

bazalka

 

petrželka

Minestrone

30 minut
6 osob

Při servírování můžeme ozdobit hoblinami parmezánu a několika kapkami panenského olivového oleje.

Příprava

  1. Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
  2. Na rajčatech z vrchu nařízneme křížek, vykrojíme dřevnatý spodek od stopky a vložíme na 15 vteřin do vroucí vody. Spařená rajčata ihned zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
  3. Veškerou zeleninu, včetně rajčat, nakrájíme na kostky. Fazole uvaříme v osolené vodě.
  4. Na drobné kostky nakrájenou červenou cibuli s plátky česneku necháme zesklovatět na olivovém oleji. Poté přidáme veškerou zeleninu a dusíme 5 minut.
  5. Zalijeme vodou, 10 minut povaříme, přidáme uvařené fazole, jemně nasekané lístky bazalky s petrželkou a dochutíme Podravkou, solí a pepřem.