Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

 

100 g

sušených meruněk

1 ½ dl

pomerančové šťávy

2 lžíce

rumu

200 g uvařené
kulatozrnné rýže Lagris
vanilka nebo vanilkový cukr
2 - 3 lžíce moučkového cukru
1 zakysaná smetana
hnědý cukr
meduňka
brusinky příp. višňový džem
karamelová poleva

Meruňková miska s karamelem

40 minut
4 osoby

Příprava

  1. Opláchnuté meruňky namočíme na hodinu do pomerančové šťávy a rumu. 
  2. Mezitím si dle návodu uvaříme kulatozrnnou rýži.
  3. Macerované ovoce rozmixujeme a přidáme k uvařené rýži, dochutíme vanilkou a cukrem a nakonec pomalu přimícháme smetanu.
  4. Hotovou směsí plníme varné misky. Povrch posypeme cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat.
  5. Vychladlé misky zdobíme lístky meduňky, brusinkami nebo višňovým džemem a karamelovou polevou.