Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

 

listové těsto

 

náplň:

150 g

uvařené jasmínové rýže

2

cibule

 

olej

100 g

sušených nebo konzervovaných rajčat

150 g šunky

zeleninový vývar
2 vejce

bazalka

sůl
  pepř
½ zakysané smetany
  v případě potřeby hrst strouhanky
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Listové hřebeny

45 minut
4 porce

Podáváme teplé s rajčatovým salátem nebo tomatovým dipem.

Příprava

  1. Nejprve si připravíme náplň. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rajčata, koření, sůl a vývar. Směs krátce podusíme.
  2. Pak přidáme uvařenou rýži a nakrájenou šunku. Směs odstavíme a po chvíli vmícháme smetanu a vejce. Pokud je směs řídká, můžeme přidat hrst strouhanky.
  3. Listové těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka či obdélníky, doprostřed lžící pokládáme náplň, okraje mažeme bílkem a pevně stlačíme.
  4. Plněné těsto klademe na plech a potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme při 220 °C dozlatova.