Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

3-4 lžíce

oleje

300 g

rýže Arborio nebo dlouhozrnné rýže

1 lžíci

Podravky s bylinkami

500 ml

horké vody

50 ml

bílého vína

 

nastrouhaný parmezán

 

Lehká rýže s vínem

30 minut
4 osoby

Podáváme jako samostatné jídlo posypané strouhaným parmezánem nebo jako přílohu k bílému masu.

 

Příprava

  1. Na oleji krátce orestujeme přebranou a propláchnutou rýži.
  2. Rýži posypeme Podravkou s bylinkami a zalijeme horkou vodou. Vaříme v polozakryté nádobě na mírném ohni 10 - 15 minut, občas promícháme.
  3. Před koncem vaření přidáme bílé víno, jestě chvíli dusíme, dokud rýže víno neabsorbuje.