Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

300g

cizrny Lagris

2 lžičky

Podravky s bylinkami

4

kuřecí řízky  (cca 600 g)

50 - 100 ml

vody

 

sůl

1 sklenice rajčatové omáčky nebo protlaku
1 stroužek česneku
80 g slaniny
100 g cibule
2 - 3 lžíce oleje

Kuřecí maso s cizrnou v omáčce

40 minut
4 osoby

Pečené řízky podáváme s cizrnou v omáčce a zeleninovým salátem.

Příprava

  1. Cizrnu přes noc namočíme. Uvaříme ji podle návodu a přebytečnou vodu scedíme.
  2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme.
  3. Přimícháme uvařenou cizrnu, rajčatovou omáčku, prolisovaný česnek a vše restujeme ještě  10 - 15 minut. Podle chuti posolíme, podlijeme vodou a vaříme ještě asi 10 minut.
  4. Kuřecí řízky posypeme Podravkou s bylinkami, necháme 30 minut marinovat a pak je opečeme na oleji po obou stranách po dobu 4 - 5 minut.