Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

50 g

másla

50 g

cibule

4 stroužky

česneku

1 tyčinka

skořice

250 g

dlouhozrnné rýže

1

pomeranč

2

bobkové listy

70 g

rozinek

 

sůl

500 ml

vody

1

kostku zeleninového bujónu

½ lžičky

čerstvě nastrouhaného zázvoru

1 lžička

olivového oleje

50 g

vyloupaných pistácií

Na posypání:  
3 svazečky čerstvého koriandru

Kořeněná rýže

25 minut
4 osoby

Podáváme posypané čerstvě nasekanými lístky koriandru.

Příprava

  1. Na široké pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme tyčinku skořice, omytou a osušenou rýži a za stálého míchání orestujeme.
  3. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, bobkový list, rozinky a sůl.
  4. Do vroucí vody dáme zeleninovou kostku, přidáme nastrouhaný zázvor a vše nalijeme na rýži. Když se začne vařit, zmírníme teplotu a zakryté vaříme 15 minut, až se rýže dovaří a absorbuje všechnu tekutinu.
  5. Na oleji opečeme pistácie a posypeme jimi rýži.