Recepty

Vytvořte dokonalý pokrm díky jedinečným produktům Lagris

Ingredience

50 g

másla

50 g

cibule

4 stroužky

česneku

1 kousek

skořice

250 g dlouhozrnné rýže Lagris
1 pomeranč
2 bobkové listy
70 g rozinek
  sůl
500 ml vody
1 zeleninový bujón v kostce
½ lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička olivového oleje
50 g pistácií
Na posypání:  
3 svazečky čerstvého koriandru

Kořeněná rýže

25 minut
4 osoby

Podáváme posypané čerstvě nasekanými lístky koriandru.

Příprava

  1. V široké pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme skořici a omytou a propláchnutou rýži a za stálého míchání orestujeme.
  3. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, bobkový list, rozinky a sůl.
  4. Do vroucí vody vložíme kostku zeleninového bujónu, přidáme nastrouhaný zázvor a nalijeme na rýži. Když se voda začne vařit, zmírníme teplotu, přikryjeme a vaříme 15 minut, dokud se rýže neuvaří a neabsorbuje všechnu tekutinu .
  5. Na oleji minutku orestujeme pistáciové oříšky a poté jimi posypeme rýži.